» » Семінар для учасників проєкту "Норвегія-Україна"

Семінар для учасників проєкту "Норвегія-Україна"

Дата: 11-11-2020, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбувся семінар для організаторів проєкту «Норвегія-Україна». Представники Західноукраїнського національного університету мали на меті обмінятися досвідом щодо найкращих практик виконання завдань проєкту та результатів організації співпраці з регіональними представниками Міністерства у справах ветеранів і місцевою владою. Під час роботи учасники семінару обмінялися досвідом щодо залучення викладачів до освітнього процесу, розподілу навчального часу організації лекційних занять, практик і стажувань, роботи на виїзді в регіонах. Виступаючи перед присутніми, ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий зазначив: «Навчальний процес для слухачів проєкту «Норвегія-Україна» організовується з використанням найсучасніших методик, які базуються на кращому європейському досвіді. Практикується кейс-метод, який включає не лише лекції і практичні заняття, а й конкретні ситуації, ділові ігри для обговорення та вироблення успішних стратегій та рішень». До усіх присутніх звернулася Людмила Марченко – депутат Верховної Ради України 9-го скликання, член Наглядової ради ЗУНУ, випускниця проєкту «Норвегія-Україна»: «У цьому проєкті я пройшла усі щаблі – від слухача до тренера, бо є дружиною та дочкою військовослужбовців. Тому дуже добре розумію потреби та проблеми соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей. Команда Західноукраїнського національного університету докладає усіх зусиль, аби цей проєкт був дієвим та результативним, адже розуміє важливість своєї роботи у проєкті».

«Відрадно, що норвезькі колеги підтримують Україну й дають можливість спільно зробити важливу справу – допомогти військовослужбовцям, звільненим у запас відчути підтримку та турботу суспільства», - зазначила Оксана Десятнюк, проректор з науково-педагогічної роботи ЗУНУ».

Наступна зустріч планується 2 листопада 2020 року, де усі охочі обговорюватимуть проблеми роботи університетів в умовах карантину та досвід Nord університету.