» » Викладачі соціально-гуманітарного факультету задіяні у Програмі Державного інституту сімейної і молодіжної політики та ПР ООН «Youth Worker Ukraine» – Молодіжний працівник!

Викладачі соціально-гуманітарного факультету задіяні у Програмі Державного інституту сімейної і молодіжної політики та ПР ООН «Youth Worker Ukraine» – Молодіжний працівник!

Дата: 17-11-2020, 12:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13-15 листопада 2020 р. у Тернополі проводилися тренінги для тих, хто працює з молоддю: лідерів та активістів громадських й благодійних організацій, державних службовців, відповідальних за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівні, викладачів, активаторів молодіжних рухів.

Захід реалізовувався за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Впровадження Програми «Youth Worker Ukraine» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень працівників, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних та молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді.

У тернінгу взяла участь представниця від соціально-гуманітарного факультету – доцент кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Олеся Патряк.

Пані Олеся ділиться враженнями: ««Молодіжний працівник» – це соціальний ліфт, це крутий досвід та нові знайомства, це участь у цікавих проєктах, банк ідей, заряд енергії, нове бачення та промоція.

Це три дні саморозвитку, дискусій, практичних завдань, де можна було  зануритися в атмосферу групової роботи, наповнену різними поглядами, думками, підходами, деякі з них можна сприймати , як аксіому, а решту – як основу для вияву креативності, свого бачення і втілення власних ідей у свою професійну діяльність.

Під час тренінгу ми обговорювали питання молодіжної політики, що з нею відбувається в Україні, який зміст молодіжної роботи, чим вона особлива, чому важливо робити акцент на участі і залученості молоді, що означає бути молодіжним працівником, та як розвинути власні компетенції в молодіжній роботі. Програму тренінгу побудовано на принципах неформальної освіти з одночасним використанням можливостей для взаємного навчання».

 

Організаторами тренінгу у Тернополі виступили: Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей та ГО «Центр Науки Тернополя».