» » До уваги студентів факультету комп'ютерних інформаційних технологій ЗУНУ!

До уваги студентів факультету комп'ютерних інформаційних технологій ЗУНУ!

Дата: 8-12-2020, 15:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У листопаді 2018 року на базі Західноукраїнського національного університету на кафедрі кібербезпеки була відкрита мережева академія Cisco. За два роки своєї діяльності академія підготувала понад 50 сертифікованих фахівців в галузі інформаційних технологій. Слід зауважити, що усі випускники академії навчаються на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ЗУНУ. За результатами навчання випускники отримують не тільки сертифікати, а й профіль зареєстрований в базі даних академії, що створює можливості для пошуку працедавцями-світовими ІТ-компаніями потенційних сертифікованих фахівців серед наших студентів. Станом на сьогодні, статус інструкторів академії мають чотири викладачі ФКІТ. Студенти факультету комп’ютерних інформаційних технологій мають можливість вивчати ряд курсів мережевої академії Cisco за напрямками: мережеві технології, кібербезпека, Інтернет-речей, програмування (С++, Python), операційні системи, а також доступ до ліцензійного програмного забезпечення Packet Tracer.

Такі курси, як: Cybersecurity Essentials, IoT Fundamentals: Connecting Things, IoT Fundamentals: IoT Security, CCNAv7: Introduction to Networks, CCNA Cybersecurity Operations, інтегровані у навчальний план підготовки бакалаврів спеціальності 125 Кібербезпека. При успішному завершенні курсів студенти отримують сертифікати Cisco Networking Academy.

Як відомо, з 25 грудня по 22 лютого в ЗУНУ передбачено навчання з елементами дуальної системи навчання. Тож для студентів ФКІТ, враховуючи ситуацію з пандемією COVID-19, навчання частково буде проходити на базі мережевої академії CISCO. Для цього студенти мають обрати один із напрямків підготовки в межах академії та зареєструватися для проходження курсу. У результаті навчання та здачі екзамену кожен студент отримає сертифікат мережевої академії CISCO.

Цьогоріч мережева академія Cisco при Західноукраїнському національному університеті отримала відзнаку за активну роботу протягом 2020 року.