» » Про нас пишуть у грузинських газетах!

Про нас пишуть у грузинських газетах!

Дата: 15-12-2020, 12:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Нещодавно у рамках однієї з програм соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету відбулася онлайн-зустріч на тему: «Охорона прав людей з інвалідністю: досвід Грузії». Про це повідомляє газета «Аджарія» (https://cutt.ly/phFdOOR).

У прес-релізі висвітлено проведення інформаційного дискурсу щодо напрямів вирішення питань забезпечення прав людей з інвалідністю в Грузії та Україні, відповідно до ратифікації Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. 

З української сторони організаторами та модераторами заходу виступили Оксана Гомотюк - в.о. декана СГФ та її заступниця Оксана Коваль. Грузинську сторону представляв Тамаз Мжаванадзе – юрист, експерт громадського правосуддя, педагог, почесний професор Академії Давіта Агмашенебелі, керівник ГО «Права людей з обмеженими можливостями» (Тбілісі, Грузія).

Пан Тамаз, не дивлячись на наявність інвалідності з дитинства, яскравий взірець мужності та приклад активного включення в соціальне життя для людей з особливими потребами.

До заходу, окрім викладачів та студентів, були залучені матері дітей з інвалідністю - учасники проєкту соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ «Гармонія ХЮГЕ», а також керівники громадських організацій, як-от: Михайло Костів (Тернопільська обласна організація Союзу осіб з інвалідністю України) та Олена Коваль («Життя без меж»).

Захід був цікавим та корисним, учасники заходу домовилися про подальші вектори співпраці.

Повну версію зустрічі можна побачити на YouTube-каналі СГФ ЗУНУ: https://youtu.be/e50G3nyJK4E.