» » Відбулася Конференція трудового колективу Західноукраїнського національного університету

Відбулася Конференція трудового колективу Західноукраїнського національного університету

Дата: 16-12-2020, 17:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні відбулася Конференція трудового колективу Західноукраїнського національного університету. Враховуючи карантинні обмеження, 174 делегатів зібралися на Конференцію в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM. Присутні обрали головою Конференції трудового колективу класичного університету Тернополя Бруханського Руслана Феоктистовича, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу, голову професійної спілки працівників ЗУНУ.

На порядку денному конференції були такі питання: звіт ректора ЗУНУ за період з 21 грудня 2019 року по 16 грудня 2020 року; внесення змін і доповнень до Колективного договору ЗУНУ; внесення змін і доповнень до Правил внутрішнього розпорядку ЗУНУ; затвердження Стратегії розвитку ЗУНУ на 2021-2025 роки; затвердження Антикорупційної програми ЗУНУ; внесення змін до складу Наглядової ради ЗУНУ.

Прозвітувавши перед присутніми, ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий сказав: «Ось і завершується цей надзвичайно складний, але водночас особливий для нас рік. Я горджуся тим,  що наш колектив зумів у непростих умовах сьогодення пройти перевірку на стійкість, не втративши ті надбання та історичні цінності, традиції, які були започатковані ще в далекому 1966 році. Саме динаміка розвитку нашого закладу вищої освіти показує, що обрана стратегія є правильною, і ми рухаємося впевнено, не боячись викликів сьогодення». Андрій Ігорович проаналізував діяльність університету за рік, зупинившись на міжнародному, науковому, фінансовому, освітньому векторах поступу наукового та освітнього центру Західної України.

До обговорення звіту ректора долучилася в.о. декана соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк, яка підкреслила: «Не дивлячись на складні умови, ми змогли здійснити ребрендинг Західноукраїнського національного університету як інноваційної установи, що відкрита для соціуму та трансформацій, яких вимагає час. Це свідчить про те, що ректор та адміністрація формувала чіткий алгоритм дій, працюючи у правовому полі та давала простір для ініціатив кожного структурного підрозділу. Класичний університет Тернополя зростає щороку. Звіт ректора Університету доводить, що колектив університету здатний вирішувати найскладніші завдання сьогодення!»

«2020 рік для освіти – це нові виклики, з якими ми повинні працювати та у яких повинні навчатися. Карантин вніс свої корективи у навчальний процес, але варто сказати, що університет був готовий до таких змін та дав можливість студентам здобувати якісну освіту та поглиблювати свої знання та вміння. Все вищезазначене не могло б бути здійсненим без допомоги та цілковитої підтримки студентської діяльності з боку адміністрації університету та особисто ректора нашого класичного університету – Андрія Крисоватого. Тому від імені студентства Західноукраїнського національного університету прошу затвердити звіт ректора на найвищу оцінку та подякувати за підтримку студентства ЗУНУ», – сказала Ірина Обшарська, студентка магістратури, голова профбюро ФЕУ.

 

 Проректор з науково-педагогічної роботи Казимир Возьний зауважив: «У першу чергу хочу зазначити, що сьогодні був оприлюднений один з найвпливовіших міжнародних рейтингів QS EECA, в якому класичний університет Тернополя посів 13 місце. Це є свідченням того, що наш університет – гідний свого звання й діяльність ректора та колективу закладу вищої освіти можна високо оцінити».

 

Шляхом  відкритого голосування делегати Конференції трудового колективу звіт ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого схвалили.

Також делегати своїм рішенням до складу Наглядової ради Західноукраїнського національного університету включили Сергія Надала та Михайла Головка.

Головуючий подякував усім присутнім за плідну роботу та одностайність.