Зустріч із випускником ЗУНУ

Дата: 9-02-2021, 09:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Гордістю будь-якого закладу вищої освіти є його випускники.

Нещодавно відбулась зустріч студентів навчально-наукового інституту біоресурсів та природокористування Західноукраїнського національного університету із випускником ЗУНУ Білінкевичем Василем - заступником начальника Рахів-Берлибаського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника. Модератором зустрічі виступила доцент кафедри агрономії, екології та агроінженерії Любезна Ірина.

Студенти дізналися багато корисної та цікавої інформації про Карпатський біосферний заповідник та отримали запрошення до співпраці.

Надзвичайне багатство природи заповідника роблять його найдорогоціннішою перлиною у карпатській короні України. За більш як 52-річну історію свого існування він досяг значних успіхів у збереженні, вивченні та примноженні природи Українських Карпат.
Територія Карпатського біосферного заповідника представляє значний інтерес для збереження аутентичної культури українських горян – гуцулів, бойків та лемків. Адже тут і на суміжжі віків збереглися чудові зразки місцевої дерев’яної архітектури, до цього часу тут практикуються високогірне молочне вівчарство з неповторними традиціями, які мають на сьогодні унікальний для Європи характер, а також різьбярство, килимництво, ліжникарство та багато інших народних промислів і ремесел.

Після презентації студенти отримали ґрунтовні відповіді на питання, які їх зацікавили та послухали спогади про студентські роки Василя і отримали цінні настанови на майбутнє.