» » Спільний шлях соціального служіння та творення добра соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ разом з Українським католицьким університетом та Тернопільською міською радою

Спільний шлях соціального служіння та творення добра соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ разом з Українським католицьким університетом та Тернопільською міською радою

Дата: 12-02-2021, 12:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Як відомо, до особистих прав дитини належить право на повагу до її гідності. Говорячи про гідність, ми маємо на увазі самовідчуття людиною своєї цінності та неможливість бути приниженим.

Є багато способів за допомогою яких можна зміцнювати віру дитини у власні сили. Натомість брак почуття власної гідности може бути причиною небезпечних розладів особистості, проблем у спілкуванні з іншими людьми.

Саме тема захисту права на гідність дитини об'єднала сьогодні у теплому емоційному колі спілкування людей із двох дружніх міст - Львова та Тернополя, які не словом, а справою хочуть змінити цей світ на краще.

 

На запрошення керівниці центру гідності дитини Українського католицького університету Христини Шабат, її колеги Марічки Суп-Новікової та доцентки УКУ, психологині Олександри Ніздрань-Федорович 11 лютого 2021 року представниці адміністрації соціально-гуманітарного факультету класичного університету Тернополя - в. о. декана Оксана Гомотюк та її заступниця Оксана Коваль, а також начальниця управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради Христина Білінська взяли участь у обговоренні проєкту профілактики соціального насилля над дітьми.

 

Програма діятиме уже з вересня у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях та передбачає формаційне навчання, допомогу фахівцям у нарощенні компетенцій для здійснення превентивних (педагоги, духовенство, соц. працівники, батьки) та інтервентивних (медики, поліція, правозахисники, психологи) заходів, що стосуються протидії сексуальному насиллю над дітьми.

 

Учасниці обговорили усі деталі проєкту, визначили напрями майбутньої спільної діяльності із залученням викладачів та студентів соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету та підтримкою мерії міста, домовилися про координацію наступних кроків у проєкті.

 

Кажуть, що коли щире серце дарує любов і тепло хоча б якійсь одній людині, на небі запалюються нові зорі. А якщо глибина доброго серця безмежна – увесь світ стає світлішим.

Команда соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ із великим задоволенням долучається до цієї благородної справи та висловлює щиру вдячність колегам з УКУ за наданий кредит довіри!