» » Соціально-гуманітарний факультет ЗУНУ розширює кордони міжнародної співпраці!

Соціально-гуманітарний факультет ЗУНУ розширює кордони міжнародної співпраці!

Дата: 13-02-2021, 11:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 12 лютого відбувся надзвичайно цікавий вебінар на тему "Система освіти в Канаді: демократичні цінності та підходи".

 

Спікерка - радниця з питань міжнародної освіти, регіональна менеджерка Державного Коледжу Феншоу, офіційна представниця Коледжу Феншоу в країнах Європи та СНД Галина АРНАУТОВА (Лондон, Онтаріо, Канада).

 

Розмовляли про різницю надання освітніх послуг в українських та зарубіжних зво. Дізналися цікаву інформацію про навчання в державних вишах Канади.

 

Ловіть 10 топ лайфхаків від Галини Арнаутової:

 

  1. Канада - країна з високим рівнем розвитку та з економічною стабільністю. Вартість життя тут помітно нижча, аніж, наприклад, в сусідніх США та навіть в деяких країнах Європи.

 

  1. 2030 рік передбачається роком населення пенсійного віку у Канаді. Тому на сьогодні впроваджуються різноманітні привабливі програми залучення молоді.

 

  1. Відправитися на навчання в Канаду реально в будь-якому віці: й в 17 років, відразу після закінчення середньої школи, й в 30 та навіть в 50 років. Проте отримати студентську візу досить складно.

 

  1. Більшість канадських навчальних закладів державні, тому піддаються жорсткому контролю за змістом та якістю викладання. Державний коледж Феншоу є членом Канадського бюро міжнародної освіти (CBIE).

 

  1. Стипендійний фонд закладу становить понад 5 млн канадських доларів. Деякі стипендії призначені спеціально для іноземних студентів. Проте не всі навчальні заклади Канади приймають іноземних студентів.

 

  1. Одним із пріоритетів зво є кооперативна освіта: студенти отримують можливість поєднувати навчання з роботою. Студенти очних програм навчання можуть працювати до 20 год. на тиждень під час занять і до 40 годин на тиждень під час перерви між семестрами. Уряд Канади надає усім випускникам право на отримання робочої візи.

 

  1. Сильною стороною канадської моделі освіти є тісний зв'язок академічних програм з практикою. Оскільки Канада є одним зі світових лідерів в галузі високих технологій, мікроелектроніки, біотехнологій, всі ці напрямки викладаються тут на дуже високому рівні. Великий акцент у навчанні робиться на міждисциплінарному підході.

 

  1. Стати канадським студентом можна, надавши документ про повну загальну середню або вищу освіту, результати мовних тестів та довівши свою фінансову спроможність.

 

  1. Вчитися в Канаді потрібно відповідально, бути досить самоорганізованим, успіхи залежать тільки від студента. Щось забув, прослухав - нуль балів, плагіат - нуль балів, не набрав потрібну кількість балів за курс -потрібно оплачувати за курс заново і добирати його вже з іншим потоком. Такого поняття як перездачі немає, і "домовитися" з професорами теж не вдасться. Усі предмети, що вивчаються на курсі, спрямовані на спеціальність, немає нічого загальноосвітнього.

   10. Двічі на рік проводяться ярмарки вакансій, на яких присутні близько 100 роботодавців. Крім того, організовуються різні семінари, майстер-класи, навчальні програми і заняття з розвитку професійних навичок. Студенти можуть зустрітися з кар'єрним консультантом для підготовки резюме та пошуку доступних вакансій. Також їм доступна велика кількість онлайн-ресурсів, доступ до лабораторій, бібліотек, комп'ютерних класів.

 

На завершення зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю та спільні науково-просвітницькі та культурні заходи.

Приємно усвідомлювати, що до скарбнички країн-партнерів соціально-гуманітарного факультету класичного університету Тернополя додалася ще одна - надзвичайно потужна та близька до нашої національної ідентичності, країна природної краси та широких відкритих просторів, країна озер, університетів та різних національностей, одна з найбільших за площею та економічно найрозвиненіших країн світу - Канада.

Приєднуйтесь до нашої команди СГФ та відкривайте освітні, наукові та культурні горизонти усього світу разом з нами!