» » «Небесна Сотня – Ангели  України»

«Небесна Сотня – Ангели  України»

Дата: 19-02-2021, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 лютого – день роковин із страшного та трагічного дня – розстрілу на Майдані Гідності.

19 лютого 2021 року в класичному університеті Тернополя університетська родина вшановувала пам’ять Небесної Сотні.

Ректор Андрій Крисоватий зазначив: «Небесна Сотня показала нам приклад любові не до себе, а поваги до народу та країни. Ці дні семирічної давності ще раз підкреслюють, що ми є великим народом. Весь світ побачив наскільки українці сильна нація, яка може виступити проти порушення принципів гідності. Пам’ятаємо й завжди шануємо тих, хто відійшов у вічність, але не спаплюжив гідність української нації. Гордимося тим, що ми – українці й пам’ятаймо тих, хто віддав своє життя за велич нашої України!»

Західноукраїнський національний університет проводив конкурс творів-есе до Дня пам’яті Небесної Сотні. Ректор Андрій Ігорович привітав школярів-переможців: Андрія Путькальця, Анну Мельник, Христину Романюк, вручивши їм грамоти та подарунки.

До заходу долучився голова Копичинецької ОТГ Богдан Келічавий: «Майдан – дуже важлива сторінка української історії. Вірні сини України загинули за свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним».

Викладацький колектив та студентство взяли участь у акції «Небесна Сотня – Ангели  України» та розвісили паперових ангелів на липовій алеї університету.  

Мирні солдати нашої держави, ви навіки зайняли свої пости захисту українського народу на Майдані. Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!   

Слава Україні!