» » Проєкт «Норвегія –Україна » - старт 14 семестру.

Проєкт «Норвегія –Україна » - старт 14 семестру.

Дата: 19-02-2021, 20:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  19 лютого 2021 року у Західноукраїнському національному університеті  відбулося офіційне відкриття  14 семестру курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас та членів їхніх сімей у рамках реалізації проекту «Норвегія -Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»(NUPASS)


В урочистостях взяли участь: проректор з міжнародної діяльності Західноукраїнського національного університету, професор Оксана Десятнюк, президент Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний фонд соціальної адаптації» Володимир Рубцов, координатор проєкту «Норвегія – Україна» Ольга Філіна, виконавчий директор громадської організації « Освітні та соціальні інновації» Володимир Угрин, головний  спеціаліст Міністерства у справах ветеранів України Ірина Сказків, викладачі та учасники проєкту «Норвегія – Україна».

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія. У вітальному слові Володимир Рубцов сказав: «Вже 18 років поспіль Королівство Норвегія підтримує та супроводжує  один із наймасштабніших міжнародних проєктів України. У період 2003-2020 років учасниками проєкту стали більше 11000 осіб. З початку реалізації було задіяно 39 українських міст, понад 20 закладів вищої освіти України,14 громадських організацій. Проєкт  з успіхом реалізовується у Тернополі, Києві, Одесі, Миколаєві, Вінниці, Івано- Франківську, Львові, Луцьку, Чернівцях, Ужгороді та інших українських містах».

 

Перед присутніми виступила Оксана Десятнюк, проректор з міжнародної діяльності Західноукраїнського національного університету: «Сьогодні ви станете маленькою частиною великого родинного проєкту, який допоможе вам підвищити свою кваліфікацію й адаптуватися до нового цивільного життя. Вітаємо усіх слухачів проєкту «Норвегія –Україна » та  бажаємо успіхів у навчанні,позитивних емоцій та цікавих дискусій».

 « У 2020 році розпочався новий етап проєкту. Основна особливість полягає в тому, що поряд з наданням допомоги в професійній і соціальній адаптації військовослужбовцям, ветеранам війни та членам їхніх сімей, проєкт покликаний сприяти створенню в Україні державної системи адаптації. У цьому контексті здійснюється співфінансування  від місцевих державних установ та інших організацій у вигляді надання грантів випускникам проєкту на реалізацію бізнес-проєктів. Важливу роль у ефективності реалізації мети державної підтримки ветеранів  має Міністерство у справах ветеранів України», - наголосила під час спілкування Ірина Сказків , головний  спеціаліст Міністерства у справах ветеранів України.

У Тернополі супровід проєкту здійснює громадська організація «Освітні та  соціальні інновації», виконавчий директор організації Володимир Угрин.  За її підтримки учасники проєкту мають змогу брати участь у семінарах та тренінгах, що сприяють особистісному розвитку та обміну досвідом.

Віримо, що навчання у класичному університеті Тернополя буде вам корисним, ви розкриєте себе для реалізації нових задумів у майбутньому.