» » Колектив соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету щиро вітає своїх грузинських колег та друзів з Батумського державного університету ім. Шота Руставелі із 100-річчям від прийняття першої Конституції Грузії!

Колектив соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету щиро вітає своїх грузинських колег та друзів з Батумського державного університету ім. Шота Руставелі із 100-річчям від прийняття першої Конституції Грузії!

Дата: 21-02-2021, 12:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 лютого 1921 року Установчі збори Грузії одноголосно прийняли Конституцію Демократичної Республіки Грузія - документ, що має велике історичне, політичне та правове значення для країни.

Конституція Грузії 1921 року гарантувала виборче право жінкам, скасовувала смертну кару, зміцнювала принцип державного секуляризму, захищала права меншин, а також основні громадянські, політичні та соціальні права.

 

З нагоди цієї важливої для держави Грузії річниці бажаємо Вашій країні і всім її громадянам стрімких успіхів у розбудові країни, довгих років процвітання, миру та єдності!

Пам'ятайте, що український народ завжди з повагою, любов'ю та підтримкою ставитиметься до грузинського народу.

 

Ми пишаємося дружбою з вами!

Тож, нехай Господь зміцнить Грузію та Україну на довгі роки!

 

ღმერთმა დალოცოს საქართველო!

ღმერთმა დალოცოს უკრაინა!