Сумуємо...

Дата: 26-02-2021, 14:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ректорат, профспілковий комітет, професорсько-викладацький колектив, студентство Західноукраїнського національного університету глибоко сумують з приводу передчасної смерті Романа Володимировича Федоровича та висловлюють щирі співчуття рідним і друзям.

Народився 1 січня 1947 р. у смт Брошнів-Осада Рожнятівського району, нині – Івано-Франківської області. Закінчивши в 1965 р. середню школу, працював слюсарем, токарем Брошнівського експериментального заводу. З 1966 р. по 1968 р. проходив службу в рядах Радянської армії. Після служби продовжував працювати токарем експериментального заводу.

У 1969 р. вступив на Тернопільський факультет Київського інституту народного господарства ім. Д. С. Коротченка (спеціальність «Бухгалтерський облік у промисловості») й у 1973 р. з відзнакою закінчив обліково-економічний факультет Тернопільського фінансового-економічного інституту.

Після закінчення ВНЗ згідно з направленням Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти протягом 1973–1975 рр. працював асистентом кафедри економічного аналізу ТФЕІ.

У 1975 р. вступив до аспірантури Московського фінансового інституту. У 1979 р. після захисту кандидатської дисертації на тему «Удосконалення оперативного аналізу діяльності виробничих об’єднань швейної промисловості» був зарахований асистентом кафедри економічного аналізу Тернопільського фінансово-економічного інституту, а згодом обійняв посаду доцента. У 1981 р. був призначений заступником декана обліково-економічного факультету. З 1990 р. – професор кафедри економічного аналізу.

Обирався головою профспілкового комітету. Упродовж 1993–2004 рр. очолював Інститут економіки і управління Тернопільської академії народного господарства. З 2003 до 2007 р. – професор кафедри економіки підприємств і корпорацій Західноукраїнського національного університету.

Низько схиляємо голову перед смертю Романа Володимировича. Він був щирою, відкритою та доброю людиною, яка завжди залишиться у нашій пам’яті…