» » Завершився перший цикл Школи лідерів ефективного управління

Завершився перший цикл Школи лідерів ефективного управління

Дата: 9-03-2021, 09:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кафедра менеджменту, публічного управління та персоналу факультету економіки та управління ЗУНУ є ініціатором впровадження інноваційних форм організації навчального процесу, прикладом чого стало започаткування Школи лідерів ефективного управління. Упродовж першого циклу її роботи студенти освітніх програм за спеціальностями «Менеджмент» та «Публічне управління та адміністрування» мали змогу взяти участь в цікавих та різнопланових заходах, що реалізують стратегію інтернаціоналізації та практикорієнтованого навчання.

 

«Одним із надважливих чинників ефективного управління є харизма лідера» – про це наголосили голова гміни Громадка, доктор Даріуш Павліщи та депутат міської ради міста Єленя Гура Пйотр Пачускі (Республіка Польща), які поділилися секретами успіху управління економічним та соціальним розвитком на муніципальному рівні в рамках інтерактивної лекції «Технології ефективного управління громадами та комунальними організаціями».

 

Виконавчий директор Асоціації міст України, кандидат наук з державного управління, випускник ЗУНУ за магістерською програмою «Державна служба» (2006 р.) Олександр Слобожан провів лекцію на тему: «Реформування місцевого самоврядування як чинник становлення нових лідерів громад». Під час лекції О.Слобожан розповів про діяльність Асоціації міст України, її структуру, а також головні результати й подальші завдання з відстоювання інтересів громад на всеукраїнському рівні. Він роз’яснив студентам концепцію та перебіг децентралізаційної реформи, етапи її впровадження, пояснив роль органів місцевого самоврядування у реалізації реформи.

 

Про роль особистостей в налагодженні результативних міжнародних відносин розповіла доктор габілітована, професор Вроцлавського економічного університету (Республіка Польща), почесний доктор ЗУНУ Анетта Зелінська, яка виступила модератором дискусійної платформи «Управління міжнародним співробітництвом університетів-партнерів: міжнародні школи з менеджменту та публічного управління, міжнародні інтердисциплінарні школи».

 

Школа лідерів ефективного управління ЗУНУ – це зустрічі з цікавими людьми, які готові поділитися з молоддю секретами свого успіху. Серед них – народний депутат України Андрій Богданець, який провів дискусійну платформу «Роль лідерських якостей у реалізації повноважень народного депутата України».

 

Про сучасні виклики реформування системи державного управління в Україні на тлі зарубіжного досвіду, здобутки та проблеми децентралізаційних процесів розповів доктор наук з державного управління, професор, заступник керівника Офісу парламентської реформи В’ячеслав Толкованов.

 

Гість он-лайн аудиторії міський голова міста Чорткова, випускник ЗУНУ Володимир Шматько провів майстер-клас «Проєктний менеджмент в управлінні розвитком громади», представивши досвід та перспективи реалізації економічних та соціальних проєктів в Чортківській громаді. Лаконічні та глибокі посили Лідера громади Володимира Шматька: «Я живу Чортковом. Треба мислити стратегічно, а не містечково. Надважливо – це відкрита комунікація з громадою. Я найнятий на роботу менеджер в громаді. Моє джерело енергії – спілкування з людьми» дозволили учасникам заходу сформулювати формулу успіху та ефективного лідерства. Ця формула полягає в поєднанні харизми лідера, непереборного бажання позитивних змін в громаді, відкритої та прозорої комунікації з усіма стейкхолдерами, відповідальності, усвідомлення роботи як частини життя, злагодженої командній грі.

 

Формулою управлінського успіху зі студентами поділився також голова правління Акціонерного товариства «Тернопільський радіозавод «Оріон», кандидат технічних наук, Заслужений винахідник України Ярослав Козіброда, який провів гостьову лекцію «Антикризове управління розвитком підприємства». За словами успішного керівника, окрім знань та практичного досвіду, в справжнього менеджера має бути бажання, бажання творити та реалізувати свою мрію.

 

Школа лідерів ефективного управління ЗУНУ набирає всеукраїнського масштабу. До її роботи долучалися науковці та студенти Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (м. Мелітополь Запорізької області) та Черкаського державного технологічного університету, представники органів місцевого самоврядування міста Острога Рівненської області.

 

Відеозапис заходів Школи лідерів ефективного управління можна переглянути на Youtube-каналі ЗУНУ.

 

Завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, доктор економічних наук, професор Михайло Шкільняк та модератор Школи лідерів ефективного управління ЗУНУ, доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський анонсували, що навесні школа продовжить свою роботу та запросили студентів до нових зустрічей із успішними менеджерами, як України, так і зарубіжних країн.