» » До класичного університету Тернополя завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні!

До класичного університету Тернополя завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні!

Дата: 10-03-2021, 17:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет із робочим візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван  Ійдярто. Пан Посол став учасником круглого столу на тему «Україна та країни Вишеградської четвірки: співпраця в галузі освіти, науки та культури». У заході взяли участь: перший  проректор Микола Шинкарик, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк, проректор з науково-педагогічної роботи (інноваційний розвиток та інформаційна діяльність) Казимир Возьний, почесний консул Угорщини в Україні Тетяна Чубак, український дипломат, директор Центру сходознавства ЗУНУ Микола Мовчан,  директор ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина Ірина Іващук, начальник відділу міжнародних зв’язків Уляна Коруц, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Роман Зварич,  в.о. завідувача кафедри міжнародної економіки Ірина Зварич, професор кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Оксана Тулай.

Оксана Десятнюк розповіла про взаємодію з університетами-партнерами країн Вишеградської четвірки, нові вектори співпраці ЗУНУ із закладами вищої освіти Угорщини.

«Для мене велика честь бути в освітній установі, яка присвячує свою діяльність науці, дослідженням та пошуку нових знань. Я дуже радий, що внаслідок зростання спектру спеціальностей та галузей змінюється і ваш університет. Ваш заклад вищої освіти – найкраще місце для нових поглядів та ідей, адже ви працюєте для того, щоб будувати майбутнє країни»,- зазначив пан Посол.

Долучився до розмови Микола Мовчан: «Західноукраїнський національний університет має унікальне розташування, тому ми активно розвиваємо наукову, освітню та культурну діяльність з різними країнами, серед яких є Угорщина. Співпраця, стажування і наука об’єднує нас. Впевнений, що з вашою підтримкою ми реалізуємо нові проєкти та досягнемо поставлених  цілей».

 

Дякуємо Надзвичайному та Повноважному Послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто за цікаве спілкування та започатковані нові горизонти співпраці!