» » Відбулася лекція судді Верховного суду Польщі для слухачів Школи польського та європейського права класичного університету Тернополя

Відбулася лекція судді Верховного суду Польщі для слухачів Школи польського та європейського права класичного університету Тернополя

Дата: 15-03-2021, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Для слухачів Школи польського та європейського права ЗУНУ був проведений лекційний курс «Основні принципи судової влади та адвокатури в Польщі». Лектор - суддя Верховного суду Польщі, професор Варшавського університету Адам Редзік.

У рамках занять особливу увагу було зосереджено на обговоренні дискусійних питань судової реформи в Польщі, проблемних аспектів діяльності органів адвокатури Польщі та країн ЄС, доцільності встановлення поділу правозахисників у Польщі на адвокатів та юридичних радників.

Пан Адам акцентував увагу на особливостях здійснення судочинства в умовах пандемії COVID-19, механізмі забезпечення принципу співрозмірності необхідності обмеження прав людини задля гарантування громадської та національної безпеки, захисту прав та інтересів інших осіб, та місії Європейського суду з прав людини в умовах сьогодення.