» » На соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ стартувала ІІ Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way»!

На соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ стартувала ІІ Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way»!

Дата: 17-03-2021, 10:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Цікаво та динамічно на СГФ класичного університету Тернополя розпочала свою роботу ІІ Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way» - інноваційний освітній проєкт, спрямований на підвищення рівня компетентності у галузі медіації та перемовин у формуванні професійної культури нового покоління висококласних фахівців.

 

Співорганізатором Школи незмінно є Батумський державний університет імені Шота Руставелі.

Лектори - досвідчені викладачі та практики з України, Ізраїлю, Латвії та Болгарії.

Учасники - більш, аніж 40 студентів з Грузії, Латвії та України спеціальностей «Міжнародні зв'язки», «Право», «Психологія», «Підприємницька діяльність», «Документознавство».

 

На відкритті Другої Міжнародної школи «New Way» привітали учасників та побажали їм вдалого старту й цікавих лекцій проректор з науково-педагогічної роботи ЗУНУ (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк, декан соціально-гуманітарного факультету, керівник Школи «New Way» Оксана Гомотюк, декан факультету права і соціальних наук БДУ, співкоординатор Школи Леван Джакеллі, керівник департаменту права і публічної служби БДУ Омар Партенадзе, сертифікована медіатор, юрист, член Латвійської сертифікованої ради медіації Вікторія Портере та сертифікований медіатор, арбітр Міжнародного Арбітражу при ТПП Аджарії (Грузія, Батумі) та Арбітражного Суду при ТПП Західної Померанії (Польща) Паата Копалейшвілі.

 

Модерувала захід координатор Школи, заступник декана СГФ Оксана Коваль.

 

Майже місяць учасники матимуть можливість отримати хороший досвід від професійних лекторів та крутих практиків, сертифікованих медіаторів та перемовників.

 

Розпочали цей цікавий шлях пізнання царини медіації та переговорів з інтерактивної лекції досвідченого експерта з міжнародного права, кандидата юридичних наук, доцента кафедри інформаційної та соціально-культурної діяльності, керівника відділу міжнародних відносин Західноукраїнського національного університету Уляни Коруц.

Пані Уляна висвітлила тему «Медіація: короткий огляд міжнародного досвіду».

У фокусі дискусії були наступні питання:

- міжнародний досвід впровадження альтернативних методів вирішення спорів разом із системою правосуддя як найефективнішої передумови вирішення правових конфліктів та суперечок;

- основні характеристики медіації, спроби сформувати канон основних принципів;

- посередництво в різних сферах діяльності;

- значення медіації для суспільства;

- медіація як професія;

- міжнародний досвід, організований з посиланням на Європейську директиву про медіацію (2008/52 / EU),

- європейські та неєвропейські юрисдикції.

Лекція велася англійською мовою.

 

Час минув непомітно, учасники попрацювали досить продуктивно та дали надзвичайно емоційні й позитивні відгуки і з нетерпінням очікують наступної зустрічі.

 

Вже 19 березня відбудеться друга лекція про національні особливості медіації в Україні, яку прочитає український юрист, медіатор, член Ради адвокатів Тернопільської області Богдан Будзик.

 

Приєднуйтесь до команди соціально-гуманітарного факультету класичного університету Тернополя та зростайте разом з нами!