» » У класичному університеті Тернополя стартував курс «Медіаграмотність» від 1+1 Media School

У класичному університеті Тернополя стартував курс «Медіаграмотність» від 1+1 Media School

Дата: 18-03-2021, 17:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет став першим закладом вищої освіти, який у співпраці з освітнім проєктом 1+1 media school запустив курс «Медіаграмотність» для студентів.

17 березня 2021 року стартувала програма профільної неформальної медіаосвіти, яка розроблена фахівцями холдингу 1+1 media та командою 1+1 media school, спеціально для Youth's Media School WUNU. Упродовж двох місяців навчання студенти зможуть опанувати навички критичного мислення при роботі з інформацією у ЗМІ, навчаться основам якісної комунікації та публічних виступів.

Зустріч розпочалася зі знайомства із тренерами. Юрій Білокур, керівник 1+1 media school, зазначив: «Для нас надзвичайно важлива освітня складова роботи зі студентами, адже медіаграмотність – один із основних світових трендів, який демонструє, що публічні виступи, розуміння основних медіапроцесів, робота зі ЗМІ, критичне мислення, вміння працювати з інформацією – необхідні навички та знання для людини будь-якої професії в ХХІ столітті».

Куратором курсу та наставником для юнаків і дівчат став ведучий «Сніданку з 1+1» та продюсер нового шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 − Єгор Гордєєв, який розповів про завдання телеведучого, вміння знайти свого глядача, основи сторітелінгу та створення якісного контенту.

Учасники курсу мали унікальну можливість послухати лекцію про майстерність публічних виступів та секрети самопрезентації.

«Публічний виступ – це особливий час, коли ви впливаєте на аудиторію. Вас повинна хвилювати головна думка виступу, лише тоді ви зможете зацікавити свого слухача і відчути його», − розповіла Віталія Коніщук, тренер з публічних виступів, керівниця напряму 1+1 media school із роботи з корпоративними клієнтами.

Олена Конопля, керівниця напрямку B2C 1+1 mediа school, розповіла про медіа професії та провела інтерактив між командами.

Навчальна програма курсу «Медіаграмотність» для студентів включає навички грамотного опрацювання інформації та створення якісного контенту. Студенти зможуть прокачати свої soft та hard скіли і напрацювати матеріал для відео портфоліо. Навчання відбуватиметься у змішаному форматі: онлайн та офлайн. 80% програми курсу становлять практичні заняття, що чергуватимуться з теоретичними блоками. Опісля навчання усі отримають дипломи та персональні відеовізитівки. 

Детальніше: https://media-new.1plus1.ua/news/detail/3?fbclid=IwAR0oE49XHkOC5LQYgUFeOg5vTlEMVyTgQLgwcedP0dZbeSnDjFxuaBqZfx0