» » Класичний університет Тернополя розвиває міжнародну співпрацю!

Класичний університет Тернополя розвиває міжнародну співпрацю!

Дата: 5-04-2021, 15:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Проректор з міжнародної діяльності Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк у складі делегації освітян України відвідала Таджикистан із робочим візитом.

Під час перебування у Таджикистані науковці України зустрілися з Міністром освіти і науки Республіки Таджикистан, обговорили питання співпраці, зокрема – розширення можливостей для навчання студентів із Таджикистану в українських закладах вищої освіти.

У столиці Республіки Таджикистан, місті Душанбе, проходив освітній форум "Навчайся в Україні", організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН. У його роботі взяли участь Міністри освіти і науки України та Республіки Таджикистан, Посол України в Республіці Таджикистан, представники майже 80-ти провідних закладів вищої освіти України, у тому числі й Західноукраїнського національного університету. Мета освітнього заходу – популяризація можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів, що передбачено Указом Президента України. Такий форум сприятиме розширенню можливостей для розвитку співпраці в освітній сфері між Україною і Республікою Таджикистан.

Делегати мали змогу обговорити питання подальшої співпраці між науковцями України і Таджикистану з Президентом Національної академії наук Фарходом Рахімі.

Президент академії Фарход Рахімі ознайомив гостей із розробкою таджицьких науковців - апаратом штучної вентиляції легень, який було створено для швидкого реагування на поширення коронавірусної хвороби. Зараз триває процес отримання патенту на пристрій.

У межах візиту до Республіки Таджикистан делегація зустрілась із заступником Прем‘єр-міністра Матлубахон Сатторовою. Домовилися про подальшу співпрацю між закладами вищої освіти Республіки Таджикистан та України, а також обговорили спільні наукові проєкти й дослідження між національними академіями наук.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив вдячність за теплий прийом української делегації та можливість особистого знайомства, попри наявні труднощі через пандемію коронавірусу. Він наголосив на тому, що проведення таких масштабних заходів відкриє нові горизонти і перспективи розвитку двосторонніх проєктів у галузі освіти і науки на принципах взаємності та результативності.

Візит делегації став значним кроком до тісної співпраці з Таджикистаном!