» » Кінологічне забезпечення митної справи : пріоритети українських реалій

Кінологічне забезпечення митної справи : пріоритети українських реалій

Дата: 14-04-2021, 17:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках розвитку практико-орієнтованого навчання студентів факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету  14 квітня відбулась відкрита лекція к.е.н., доцента  І.А.  Гуцул на тему «Кінологічне забезпечення Дежмитслужби України» до якої долучився Форсюк Костянтин, кінолог Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДМСУ.

У вступному слові Костянтин Форсюк наголосив на правових аспектах використання службових собак у діяльності митних інституцій України, розповів про контроль за утриманням службових собак.

Цікавою частиною лекції став матеріал щодо формування команди, особливостей підбору та переліку професійних компетентностей  кінологів. Доповідач зробив детальний аналіз діючої практики підготовки службових собак, окреслено проблемні аспекти захворюваності службових собак, їх ветеринарний супровід, травмування під час проходження служби.

У заключній частині лекційного заняття активну дискусію підтримали як професорсько-викладацький колектив кафедри, так і студенти. Значна кількість запитань  стосувалися проблематики працевлаштування на посади кінологів на митницях, використання службових собак у заходах щодо пошуку наркотиків тощо. Всі учасники лекції висловили впевненість щодо необхідності та важливості розвитку кінологічного забезпечення митної сфери  в Україні.