» » ІІІ Міжнародна наукова конференція

ІІІ Міжнародна наукова конференція

Дата: 22-04-2021, 17:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 квітня 2021 р. доктор історичних наук, професор Леся Іванівна Біловус та кандидат історичних наук, доцент Надія Іванівна Білик взяли участь у ІІІ Міжнародній науковій конференції "Історико-культурна спадщина: збереження, доступ, використання". Співорганізаторами заходу виступили кафедра історії та документознавства Національного авіаційного університету (Київ), Центральний державний електронний архів України та Литовський державний новий архів.

Учасники конференції з України, Литви та Чеської Республіки виступили з доповідями під час роботи секцій: архівні, бібліотечні та музейні установи як осередки національної пам’яті;комунікації в системі установ соціальної пам'яті, актуальні проблеми викладання дисциплін із інформаційної, бібліотечної та архівної справи.

Дослідники обговорили проблеми та визначили шляхи вирішення таких завдань: діяльність архівних, музейних та бібліотечних установ у справі збереження, використання та доступу до історико-культурної спадщини в умовах цифрового суспільства; керування контекстними записами; форми проєктної діяльності; інститути соціальної пам’яті та громадськість; особливості підготовки фахівців із «Інформаційної, бібліотечної та архівної справи».

Матеріали доповідей будуть опубліковані у колективній монографії.