» » Викладачі ЗУНУ на телебаченні!

Викладачі ЗУНУ на телебаченні!

Дата: 26-04-2021, 11:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Доцент кафедри банківського бізнесу класичного університету Тернополя Ярослав Чайковський у студії Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії «Суспільне» розповів про нові правила автоматичного списання боргів з рахунків українців. 

Автоматизована система виконавчого провадження повинна запрацювати до 6 липня 2021 року. Після цього списувати борги стане набагато простіше. Державний або приватний виконавець створить у системі спеціальний запит про наявність коштів у боржника, який автоматично надійде всім банкам, що приєдналися до автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП). У цій же систем АСВП виконавець зможе створити постанову про арешт коштів на рахунках боржника, надіслати банкам вимогу про списання коштів з рахунків і реквізити виконавчої служби, на які їх потрібно переказати. Уся процедура буде проходити у кілька кліків в онлайн-режимі. До того часу вимоги про списання коштів виконавці надсилатимуть традиційною поштою. 

У ході бесіди були обговорені зміни Національного банку України до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці від 12 лютого 2021 року, та зміни Міністерства юстиції України до Наказу «Порядок автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках» від 23 березня 2021 року.

Переглянути відео можна за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=R6RnL_bGg8s&authuser=0