Шановні колеги!

Дата: 26-04-2021, 18:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Наука та інноваційна діяльність у сучасному світі – це надпотужний ресурс економічного зростання і дієве підґрунтя соціального добробуту. Без належного розвитку наукової сфери, розробки і впровадження новітніх технологій, інтеграції освіти та виробництва неможливий і поступ нашої держави. Наука є безцінним надбанням народу, що визначає його потенціал на багато десятиліть уперед. Формування нового рівня світогляду сучасної людини неможливе без університетської науки, яка допомагає з’ясувати сутність явищ і процесів багатогранного та розмаїтого соціального довкілля. Без ефективної наукової складової вищої освіти неможливі ані розвиток національної економіки, ані ефективне управління країною.

У Західноукраїнському національному університеті – класичному університеті Тернополя завжди панує академічний дух, наука, думка і воля як альфа і омега формування сучасної людини. Адже саме класична наука створила світогляд багатьох відомих особистостей, які завдяки наполегливій праці досягли значних успіхів і заслуговують на особливу шану сучасників. Науково-дослідна робота є надважливою складовою функціонування нашого університету, яка формує його життя, його мрії. Зараз, як ніколи, суспільству потрібні нові ідеї, перспективні проєкти та зважені прогнози. Роль і значущість наукового пошуку набувають особливої ваги у цей бурхливий час, коли необхідно нарощувати оборонний потенціал та забезпечувати економічне зростання нашої країни.

Наука це сфера пошуку людей творчої праці, робота яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. Ми пишаємося знаними вченими нашого університету, які зробили вагомий внесок у розвиток багатьох галузей науки України. Сучасне покоління науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів, магістрантів і студентів гідно продовжує славні традиції своїх попередників. Завдяки зусиллям науковців університету виконуються важливі держбюджетні та господарські науково-дослідні роботи, здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, статей і фахових видань, забезпечується міжнародне співробітництво. Ми пишаємося тим, що наші студенти підвищують престиж альма-матер, перемагаючи та займаючи призові місця на Всеукраїнських наукових олімпіадах та фахових творчих конкурсах.

Вітаю усіх, чиє професійне життя тісно переплелось з долею нашого університету і, зокрема, його науково-дослідної складової, хто за ці пів століття був дотичний до творення науки в нашому, осяяному світлом знання і просвіти, Західноукраїнському національному університеті!

 

Зі святковою шанобливістю ректор

Андрій КРИСОВАТИЙ