День Африки

Дата: 31-05-2021, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 День Африки у класичному університеті Тернополя – це щорічна найважливіша подія для усіх, хто у своєму серці відчуває любов до цього теплого континенту, незалежно від того, в якій країні знаходиться.

Ректор Андрій Крисоватий офіційно розпочав діалог із молоддю й зазначив: «Емоційно, тепло та насичено сьогодні ми  святкуємо День Африки, адже українсько-африканські відносини мають багату історію. Студенти із країн Африки навчаються  у закладах вищої освіти України, зокрема у Західноукраїнському національному університеті. Мені приємно, що разом із вами ми набули рис об’єднаного освітнього та культурного простору».

До  заходу із привітаннями долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туніській Республіці Володимир Хоманець, Тимчасовий Повірений у справах України в Республіці Сенегал  Антон Барабуля, Третій секретар з консульських питань Олександр Босак, президент Африканської ради в Україні Діалло Ісса Садіо, директор Центру Сходознавства та Африканістики Микола Мовчан.

Іноземні студенти  ЗУНУ у своїх презентаціях розповідали про найкращі традиції та звичаї своєї країни, доповнюючи виступи відеороликами, віршами, піснями і танцями. Приємним сюрпризом для учасників стало відеопривітання від  випускників англомовної програми «Міжнародна економіка» Західноукраїнського національного університету.