Вперше в Україні!

Дата: 10-07-2021, 12:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 СХОДОЗНАВСТВО – нова освітня програма в класичному університеті Тернополя!
Вперше в Україні оголошено набір на освітню програму «Сходознавство» в спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» у Західноукраїнському національному університеті. Ця освітня програма відкриває безліч можливостей для студентів. Перш за все - це вивчення східних мов. Уже на першому році навчання обов’язковою мовою буде турецька, а другою мовою – англійська. З травня по червень в Західноукраїнському національному університеті працювали Студії тюркології, на яких студенти вже мали можливість пройти початковий курс турецької мови. За результатами офіційного візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні в ЗУНУ університет отримав підручники з вивчення турецької мови.
З другого курсу студенти даної освітньої програми зможуть обирати другу східну мову – арабську, перську, іврит, китайську та ін. Після першого курсу приємним бонусом буде навчання у літній мовній школі, що дозволить студентам програми підвищити рівень володіння турецькою мовою та вдосконалити комунікаційні навички в мовному середовищі. Аналогічні мовні школи передбачені й для інших східних мов.
По-друге, дана освітня програма отримала підтримку у дипломатичних установ, що дасть можливість студентам проходити стажування та брати участь у дипломатичних турах.
По-третє, випускники освітньої програми "Сходознавство" затребувані на ринку праці. Україні потрібні фахівці з міжнародних відносин, які матимуть знання з історії, культури, економіки, соціально-політичних питань країн Сходу. Завдяки міждисциплінарності, освітня програма «Сходознавство» формує знання та унікальні навички у студентів.
У зовнішній політиці Україна зорієнтована на багатовекторну співпрацю з країнами Сходу. І як свідчать тренди останніх років, значимість східного вектору лише зростатиме.