» » Відбудеться платформа-діалог «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів»

Відбудеться платформа-діалог «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів»

Дата: 16-08-2021, 15:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Завтра, 17 серпня 2021 року, о 13:30 год, у Західноукраїнському національному університеті  відбудеться платформа-діалог «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів».

Панельну дискусію розпочне Наталія Євгенівна Блажівська  – суддя судової палати з розгляду справ щодо  податків, зборів та інших обов’язкових платежів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду.

Учасники візьмуть участь в 5 панельних дискусіях:

1. Застосування правової позиції Верховного Суду щодо строків звернення до суду по справах за позовами платників податків до органів ДПС про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень-рішень та інших рішень органів ДПС та про зобов’язання вчинити певні дії.

2. Практика розгляду судових справ щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових, згідно Постанови КМУ № 1165 від 11 грудня 2019 року «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

3. Доказування в адміністративному судочинстві. Надання доказів контролюючим органом, здобутих після винесення оскаржуваного рішення в процесі судового розгляду справи та визнання їх належними в контексті статті 77 КАС України.

4. Практика розгляду місцевими загальними судами справ про адміністративні правопорушення за матеріалами органів Державної податкової служби України.

5. Особливості супроводження судових справ про визнання боржника банкрутом. Визнання грошових вимог до боржника-банкрута. Оплата праці арбітражних керуючих. Предметна юрисдикція з розгляду спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов’язань (податкового боргу).

Щоб приєднатися до дискусії потрібно попередньо зареєструватися перед початком відкриття заходу.