» » Співпраця із провідними університетами Китайської Народної Республіки

Співпраця із провідними університетами Китайської Народної Республіки

Дата: 8-09-2021, 16:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті  було підписано меморандуми про співпрацю із  Гуйліньським технологічним університетом та Юньнаньським університетом технології та бізнесу Китайської Народної Республіки.

Ректор Андрій Крисоватий у вітальному слові сказав: «Підписання угод про   співпрацю – це історичний момент для  наших закладів вищої освіти, адже Гуйліньський технологічний університет й Юньнаньський університет  технології та бізнесу займають лідируючі позиції в освітній царині Китаю. Підтримуючи партнерські відносини із різними країнами ми впроваджуюємо в освіту нові перспективні програми для молоді, викладачів та науковців, сприяємо міжнародній комунікації наших професорсько-викладацьких колективів, юнаків та дівчат для того, щоб зростати професійно, культурно й економічно».

Гуйліньський технологічний університет був заснований у 1956 році. Маючи понад 2000 викладачів та співробітників, 19 факультетів, зво пропонує програми докторантури, аспірантури та бакалаврату, а також проєкти професійного навчання для понад 39 000 студентів денної форми навчання. Ректор цього вишу Цзє Цінлінь запросив академічну спільноту класичного університету Тернополя відвідати Китайську Народну Республіку та побажав успіхів на науковій ниві, а також нових перспективних ідей у галузі освіти.

Юньнаньський університет технології та бізнесу заснований у 1999 році і зараз налічує понад 28 000 студентів та 1333 викладачів. Підписаний меморандум із першим приватним зво Юньнаня засвідчує, що сторони роблять спільний внесок у підвищення якості надання освітніх послуг.  Ректор Чжан Сюечжань привітав присутніх із початком нової співпраці та зазначив, що взаємини народів дають можливість кожному відкривати щось інноваційне та нестандартне.

У межах партнерства сторони домовилися про обмін викладачами та практико-орієнтоване навчання студентів, реалізацію спільних наукових заходів.