» » Відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція

Відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція

Дата: 8-09-2021, 16:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція на тему «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», яка приурочена Третьому Міжнародному тижню.

Із вітальним словом до учасників звернувся ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий: «Сьогодні я радий вітати у нашому університеті учасників міжнародної конференції. Тематика нашого наукового заходу є на часі, адже турбулентність у царині фіскальної політики як у національному, так і у світовому масштабах засвідчує наявність невирішених проблем узгодженості постулатів наукового підґрунтя трансформації і розвитку інституту держави. Кризові явища і пандемія в останні роки розкрили неефективність фіскальних моделей державотворення. Тому актуальними сьогодні є вектори активізації зусиль науковців і практиків, спрямованих на вирішення проблем, яким присвячена сьогоднішня конференція».

Проводячи традиційно у межах Міжнародного тижня цей захід, наш університет виходить із того, що кооперація з науковцями інших країн та закладів вищої освіти України має вагомий позитивний вплив на формування новелізаційних тенденцій сучасної фіскальної політики. Наука не в змозі розвиватися без обміну досвідом між різними науковими школами та пошуку можливостей для апробації та впровадження результатів досліджень. Тому приємно, що у цьогорічній конференції беруть участь науковці з закордонних університетів-партнерів, а також науковці з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя, Харкова, Івано-Франківська, Луцька, Чернівців, Вінниці, Мелітополя.

Ця зустріч – унікальна можливість для фахівців з різних міст України та зарубіжжя зібратись разом і обговорити актуальні питання розвитку фіскальної політики, отримати неоціненний досвід.

Програма конференції є надзвичайно цікавою та різноманітною. Проблематика, що визначає теми виступів учасників конференції, актуальна як для академічної науки, так і для практичної діяльності. Наука та практика – це дві взаємопов’язані сфери. Тому дуже приємно, що сьогодні присутні практики, які готові поділитися своїм досвідом.

Учасники працюватимуть у 8 секціях, серед яких: нові підходи до управління публічними фінансами, глобальні тренди сучасного банківського та страхового бізнесу, сучасні пріоритети розвитку фінансів домогосподарств тощо.

Присутні обговорили питання впровадження сучасних наукових поглядів та підходів у сферу фіскальної політики, окреслили спільні вектори для визначення сучасних детермінант фіскальної політики.

Переконані, що професійна дискусія та обмін досвідом дадуть новий імпульс подальшому розвитку фінансової науки та практики.

Бажаємо всім учасникам конференції успіхів, конструктивної роботи та нових здобутків!