» » Відкриття Міжнародної наукової школи ім. професора Євгена Савельєва

Відкриття Міжнародної наукової школи ім. професора Євгена Савельєва

Дата: 9-09-2021, 12:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках Третього Міжнародного тижня відбулось відкриття Міжнародної наукової школи ім. професора Євгена Савельєва.
Зі вступним вітальним словом виступив ректор університету проф. Андрій Крисоватий: "Історія цієї школи бере свій початок з 1993 року, коли Євген Васильович Савельєв виступив у ролі експерта DAAD (Німецької служби академічних обмінів) в Україні та став активним учасником й експертом програми Європейського Союзу (Tempus Tacis). Під керівництвом Євгена Васильовича захищено 15 кандидатських та 5 докторських дисертацій.         З 2000 року – по даний час він головний редактор двомовного «Журналу європейської економіки».

Євген Васильович – координатор проєкту Сьомої рамкової програми ЄС «Функціонування локальних виробничих систем в умовах економічної кризи (порівняльний аналіз і бенчмаркінг по країнах ЄС та їхніх сусідах)», фахівець з міжнародної економіки та маркетингу, керівник наукової школи «Міжнародна економіка», досліджує проблеми формування нового світового економічного порядку, міжнародних відносин та формування міжнародних і національних систем організації виробництва, світової та європейської інтеграції".

 Модерувала захід завідувач кафедри міжнародної економіки проф. Ірина Зварич. Професори Марія Лизун та Ігор Ліщинський ознайомили присутніх із науковими здобутками та учнями наукової школи Євгена Савельєва. Приєднались до привітань професор Олена Сохацька та професор з Данії Бярне Шліхтер.
У режимі онлайн до вітальних слів долучиличя проф. Евангелос Сіскос та Дарвіду Константія (Греція, м. Козані, Університет Західної Македонії) та к.е.н. Софія Рудольф (Пазізіна) з Республіки Польща.
Приємним сюрпризом для Євгена Васильовича став приїзд його колишніх аспірантів, а тапер успішних топ-менеджерів Едуарда Романюти та Зоряни Яремко.
Професор Євген Савельєв підсумовуючи роботу круглого столу окреслив свої подальші плани в науковій роботі та подякував усім за зустріч.