» » Відбувся круглий стіл із міжнародною участю «Управління закладами охорони здоров’я: виклики та перспективи»

Відбувся круглий стіл із міжнародною участю «Управління закладами охорони здоров’я: виклики та перспективи»

Дата: 13-09-2021, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

9 вересня 2021 року кафедра менеджменту, публічного управління  та персоналу факультету економіки та управління Західноукраїнського національного університету зініціювала проведення круглого столу із міжнародною участю «Управління закладами охорони здоров’я: виклики та перспективи». Захід відбувся у Збаразькому замку, м. Збараж.

Мета - узагальнення практики та обговорення питань управління закладами охорони здоров’я з врахуванням кращих світових практик, викликів проведення адміністративної та медичної реформ і вироблення рекомендацій щодо покращення адміністрування діяльності закладів охорони здоров’я, використання інструментів  адміністративного, кадрового, фінансового, інформаційного, інноваційного, проєктного, комунікаційного менеджменту для конкурентного позиціонування та якісного надання медичних послуг.

 

 Участь взяли більше 60 осіб - керівники та менеджери закладів охорони здоров’я України та Польщі т, посадові особи, що здійснюють функціональну діяльність у цій сфері, професорсько-викладацький колектив кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, науковці, аспіранти, слухачі магістратури за освітньою програмою «Менеджмент закладів охорони здоров’я».

Із  вітальними словами виступили: проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Десятнюк;  д.е.н., професор та модератори круглого столу: д.е.н., професор, завідувач кафедри  менеджменту,  публічного управління та персоналу Михайло Шкільняк;  д.е.н., професор, гарант освітньої програми «Менеджмент закладів охорони здоров’я» Тетяна Желюк.

 

Основні питання, які розглянули присутні:

- проблеми менеджменту закладів охорони здоров’я та управління ресурсним забезпеченням;

- управління якістю надання медичних послуг;

- сучасні підходи до конкурентного позиціонування на ринку медичних послуг;

- організація діяльності в умовах децентралізації;

- зарубіжні підходи до управління закладами охорони здоров’я.

 

 

Учасники у своїх дискусіях дійшли висновку, що впровадження інноваційних підходів та технологій в управління  закладами охорони здоров’я має бути основним процесом рушійних змін у медичній галузі.