» » Засідання Вченої ради класичного університету Тернополя

Засідання Вченої ради класичного університету Тернополя

Дата: 29-09-2021, 17:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбулося засідання Вченої ради. Зустріч розпочалася із звернення ректора Західноукраїнського національного університету Андрія Крисоватого, який зазначив: «Важкі часи народжують сильних людей. Сильні люди створюють хороші часи. Тому сьогодні дуже важливо бути на своєму місці та якісно виконувати свою роботу, брати на себе відповідальність та  приймати необхідні рішення, незважаючи на обмеження і зовнішні перепони. Це запитання, на які кожен повинен дати відповідь: як особисто я, мій досвід та моя команда можуть бути корисні моєму університету, моєму місту, моїй країні?»  

У ході засідання подяки Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України отримали Святослав Питель – директор навчально-наукового інституту новітніх освітніх технологій Уляна Коруц – начальник відділу  міжнародних зв’язків, Казимир Возьний – директор бібліотеки ім.Л.Каніщенка;  грамоту Міністерства освіти і науки України вручено Ользі Лужецькій. Подяку МОН України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовці висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність одержала Оксана Тулай - професор кафедри фінансів імені С.І.Юрія. Грамотою Тернопільської обласної державної адміністрації нагороджено Юрія Щербяка – професора кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності, Наталію Спасів – професора кафедри менеджменту та страхування, Наталію Починок – доцента, виконувача обов’язків завідувача кафедри обліку і оподаткування, Ірину Демків – доцента кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу.  Нагрудний знак «Почесний професор університету» вручили Валентині Панасюк та Людмилі Крайняк. Диплом доктора наук здобув Андрій Пукас -  завідувач кафедри комп'ютерних наук, диплом доктора філософії  отримав Андрій Ковбасістий - завідувач лабораторії автоматизованого супроводу освітнього процесу та роботи з ЄДЕБО.  Адміністрація вишу за вагомі досягнення у професійній діяльності, відповідальне ставлення до роботи у приймальній комісії та збереження славних традицій Західноукраїнського національного університету нагородила грамотами Оксану Шевчук, Василя Мельниченка та Ірину Бобчук. Ректор вручив кубок Роману Циквасу - директору навчально-наукового центрy студентського спорту за перемогу ЗУНУ у загальнокомандному заліку XVI літньої Універсіади України, за здобуте перше місце серед закладів вищої освіти України 4 категорії.

Порядок денний був дуже насиченим. Члени Вченої ради розглядали чимало конкурсних справ, а також питання про затвердження загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, рекомендації до друку збірника наукових праць, колективної монографії й навчальних посібників з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ», проведення попередньої експертизи дисертацій на здобуття  ступеня доктора філософії, запровадження для обдарованих студентів стипендії імені Богдана Івановича Данилюка, заслуженого економіста України.