» » Відбувся просвітницький захід «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства»

Відбувся просвітницький захід «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства»

Дата: 29-09-2021, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, у День пам’яті жертв Бабиного Яру, у   читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету експонує книжкова виставка-пам’ять «Бабин Яр: конвеєр смерті на околиці Києва», де користувачі можуть познайомитися із літературою про відоме місце, що стало символом Голокосту, найбільшим інтернаціональним цвинтарем в Україні.

Для молоді вишу було проведено просвітницький захід «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства», приурочений трагічній події в історії нашої держави, молодь вшанувала пам’ять  жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників визвольного руху. Модераторами виступили завідувач читального залу для студентів  Ірина Любезна та куратор групи ОО-11 Ірина Бобчук

У ході роботи юнаки й дівчата ознайомилися із фактами жертв Бабиного Яру, зосередили увагу на найважливіших епізодах тих подій, а також переглянули архівні документи, які знаходяться  у періодичних виданнях і науковій літературі.