У гостях на «УХ-РАДІО»

Дата: 29-09-2021, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Тепло та невимушено почувалися студенти соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету у гостях у Світлани Філіппової - програмного та музичного редактора «УХ-РАДІО». Зустріч відбулася у межах  проєкту «Інтеграційна сесія», яка була започаткована на факультеті.

Перебуваючи на лекції, студенти СГФ були не тільки слухачами, а й навіть спробували разом зі Світланою провести прямий ефір.

 Говорили на такі теми:

- формат/ неформат пісні, хто це визначає;

- що слухає сучасна молодь, які її вподобання і чому такі;

- яка цільова аудиторія будь-якого радіо, для чого це потрібно знати;

- чим вимірюється популярність та рейтинги радіо.

І ще безліч запитань, на які пані Світлана давала вичерпні відповіді. Молодь  мала можливість зіграти у гру «сарафанне радіо», багато нового почерпнула про музичні новинки, українських співаків тощо. Саме музика складає більше 90% від того, що ми слухаємо на радіо. Новини, ведучі, різноманітні рубрики та розіграші - це приємні бонуси до музичної хвилі.

Для юнаків та дівчат  Світлана Філіппова провела своєрідний майстер-клас з дикції. Адже часу в ефірі для ведучого не так багато, тому чіткість, точність, вміння володіти голосом - неодмінні риси журналіста, а достовірність інформації - основне завдання будь-яких ЗМІ. Тому і вимоги до працівників високі:  начитаність, ерудованість, вміння спілкуватися, стресостійкість, робота у команді, відповідальність - навички і вміння, які необхідні для роботи в засобах масової інформації. На цьому наголошувала лекторка неодноразово, і саме це запам'яталося гостям.