» » Зустріч із авторами підліткової літератури та технотрилерів

Зустріч із авторами підліткової літератури та технотрилерів

Дата: 30-09-2021, 15:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах фестивалю «Бібліофест XI» студенти першого курсу спеціальності «Правова журналістика» зустрілися із відомою українською письменницею, авторкою підліткової літератури Анастасією Нікуліною та українським сучасним письменником і мандрівником, автором тревелогів, перших українських технотрилерів Максом Кідруком.

Анастасія вміло контактувала з аудиторією, розповідаючи історії з власного життя. Зустріч відбувалася у форматі питань-відповідей. Говорили про:

- початок творчого шляху;

- ідеї першої книги;

- жанри творів і чи є обмеження в авторки щодо цього;

- джерело натхнення;

- хейтерські коментарі та ставлення до них;

- поради авторам, які тільки починають писати.

Авторка пише про підліткові проблеми, турботи молодого покоління, нерозуміння із дорослими, булінг, роль соцмереж у житті сучасних підлітків.

 

Слухачі поринули у світ техніки, космосу разом із Максом Кідруком, який розповів про новий роман «Темні віки», роботу над обкладинками книжок, вдосконалення себе, шлях до творчості, перші задуми, любов до професії  і сучасні тенденції у книговиданні. Зокрема, він зазначив як починав писати у час, коли не було спокус у вигляді гаджетів, коли вдома була величезна бібліотека.

 

У книгах Анастасії Нікуліної є QR-коди, яскраві обкладинки, а у романах Макса Кідрука - можливість поспілкуватися із персонажем, роль якого виконує чат-бот. Це книги із доповненою реальністю - нова фішка на сучасному книжковому ринку.

Модератор зустрічі - письменник та перекладач Юрій Матевощук.