» » Зустріч із депутаткою Верховної ради України Софією Фединою

Зустріч із депутаткою Верховної ради України Софією Фединою

Дата: 4-10-2021, 16:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах інтеграційної сесії на соціально-гуманітарному факультеті говорили про культуру, політику, освіту й патріотизм.

Зі студентами та викладачами зустрілася громадська діячка, депутатка Верховної ради України, кандидатка політичних наук, доцентка кафедри міжнародних зв'язків та дипломатичної служби Львівського університету імені Івана Франка, співачка, волонтерка Софія Федина.

Поспілкувалися з гостею: декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк, професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності, доктор політичних наук, професор Микола Лазарович, доцент кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності, кандидат філологічних наук, доцент Олена Конопліцька, доктор економічних наук, професор кафедри податків та фіскальної політики факультету фінансів та обліку Тарас Маршалок, доценти кафедри освітології та педагогіки СГФ Оксана Кричківська та Ірина Білоус, члени команди депутатки, батько Героя України Володимир Голоднюк, депутати Тернопільської міської ради Мар'яна Юрик, Роман Навроцький, студенти соціально-гуманітарного факультету, які з нетерпінням очікували на інтерактивну лекцію.

 Софія Федина розпочала спілкування із короткої розповіді про себе та родину, викладацьку роботу, шлях у політику, а також про співочу кар'єру й любов до собак. У присутніх було чимало запитань. Про що б не говорила пані Софія, відчувалося всебічне розуміння політичних, культурних, освітніх процесів, які відбуваються в Україні та світі. Також згадували про поїздки на передову, забезпечення військових, дитячі малюнки, подарунки на свята.

Приємною несподіванкою для Софії Романівни став подарунок - книги професора Миколи Лазаровича про Українське Січове Стрілецтво, оскільки тема національно-визвольних змагань дуже близька пані Софії, як і сторінки історії УПА, масових депортацій, спровокованого комуністичним режимом Голодомору 1932-1933 рр.

 «Час пройшов непомітно, адже зустріч була сповнена цікавою інформацією та позитивом. Пані Софія - справжній патріот своєї країни, тому нам потрібно обов’язково брати  з неї приклад», - сказав Вадим Вовк, студент групи ЖПР-21.

 

«Приємно було поспілкуватися з людиною, яка не лише на словах любить нашу країну, але і підтверджує це своїми діями. Я сподіваюсь, що це спілкування було не останнім, і ми ще неодноразово зустрінемось у стінах нашого рідного факультету»,- зазначила Марта Біляч, студентка групи ЖПР-21.