» » Студенти відвідали Державний архів Тернопільської області

Студенти відвідали Державний архів Тернопільської області

Дата: 6-10-2021, 15:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти третього курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» у межах вивчення теми « Організація роботи архівів» із навчальної дисципліни «Архівознавство та інновації архівної справи» відвідали Державний архів Тернопільської області.

Директор архіву Федір Полянський акцентував увагу на основних напрямах діяльності установи, зокрема на комплектуванні, зберіганні та використанні архівних документів і зазначив, що це головний архівний заклад в області, який зберігає й систематизує документальні джерела та матеріали – складову частину Національного архівного фонду. Також ознайомив молодь з історією, наголосив, що у 2019 році Державний архів Тернопільської області переїхав у нове приміщення, яке обладнане сучасним стелажами, автоматичною системою пожежогасіння та вентиляції архівосховищ, що дозволяє забезпечити оптимальні умови для зберігання документів та проаналізував види запитів. Пан Федір зазначив, що працівники здійснюють важливу довідкову роботу із метою захисту прав і задоволення соціальних потреб громадян.

Юнаки та дівчата розглянули збірки фотодокументів й дізналися, що у Державному архіві Тернопільської області зберігаються записи від 1557 року, переглянули  експозиції документальної виставки, яка приурочена до 80-х роковин трагедії Бабиного яру.