Співпраця у сфері медіації

Дата: 7-10-2021, 16:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  6 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч в. о. директора навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету Оксани Коваль із керівником проєктної групи грантового проєкту «Медіація: навчання та трансформація суспільства / MEDIATS», завідувачкою кафедри публічного права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, професоркою Русланою Гаврилюк.

Колеги говорили про реалізацію заходів та ініціатив щодо розвитку та популяризації Інституту медіації в Україні. Особливу увагу було зосереджено на перспективах та здобутках магістерської програми «Медіація», що реалізується у ЧНУ у рамках проєкту. 

Пані Руслана щедро ділилася досвідом нових європейських практик організації навчання майбутніх медіаторів та набуття ними додаткових практичних компетентностей у лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права.

Освітяни домовилися про умови взаємовигідної співпраці університетів, запровадження академічної мобільності викладачів і студентів, проведення спільних заходів, орієнтованих на просування цінностей медіації, розвитку культури перемовин й ненасильницького спілкування в Україні та світі.