» » Зустріч із представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області

Зустріч із представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області

Дата: 13-10-2021, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 12 жовтня відбулася зустріч студентів ЗУНУ, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування»  із представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Із молоддю спілкувалися -  заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Віталій Толуб’як і начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Олександр Томчук.

Слухачі мали можливість ознайомитися із поняттям заробітної плати у «конверті» та її негативними наслідками, перевагами офіційного працевлаштування та укладення трудового або цивільно-правового договору, розміром пенсії у залежності від страхового стажу та сплати страхових внесків, порядком обчислення страхового стажу, недоліками і ризиками тіньової зайнятості тощо.

Основну увагу Віталій Толуб’як зосередив на привілеях легальної зайнятості, наголосив присутнім на важливості укладення трудових договорів із роботодавцями і  веденні трудових книжок працівників у електронному форматі. Про можливості контролю свого страхового стажу розповів Олександр Томчук.

Фахівці  відповіли на усі запитання і запропонували студентам та  викладацькому колективу коледжу скористатися послугами Пенсійного фонду України через портал електронних послуг.