» » Відбулася Конференція трудового колективу

Відбулася Конференція трудового колективу

Дата: 17-12-2021, 18:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя сьогодні відбулася Конференція трудового колективу. Делегати заслухали звіт ректора про здійснену роботу у 2021 році.

На початку заходу присутні обрали президію, а також секретаріат, мандатну та лічильну комісії. Головуючим конференції було обрано Бруханського Руслана, голову Професійної спілки працівників ЗУНУ.

Руслан Феоктистович озвучив порядок денний конференції та запросив до слова ректора ЗУНУ.

Виступаючи, Андрій Ігорович окреслив стратегічні цілі та пріоритети університету; продемонстрував динаміку наукометричної присутності ЗУНУ в національному науковому просторі, проаналізував динаміку змін кількості спеціальностей; охарактеризував  ознайомив із загальною характеристикою штатного персоналу ЗУНУ, проаналізував обсяг фінансування НДР за рахунок спеціального та загального фондів, господарську діяльність університету.

У своїй доповіді ректор розповів про результати діяльності підрозділів закладу вищої освіти, кількісний показник вступу абітурієнтів до класичного університету Тернополя, контингент студентів, міжнародні освітньо-професійні програми, які реалізовуються в університеті та міжнародну співпрацю з іноземними закладами вищої освіти, бази стажування професорсько-викладацького колективу, підготовку науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації, результативність діяльності спеціалізованих вчених рад, організацію наукових заходів, круглих столів, конференцій та симпозіумів, участь студентів у науковій роботі. 

Обговорюючи доповідь ректора, професорка Леся Біловус зауважила: «Проаналізувавши аналітичну доповідь ректора університету за 2021 рік я розумію, що кожне досягнення нашого університету – це результат вдало продуманої стратегії ректора та наполегливої праці усіх нас задля розвитку Західноукраїнського національного університету як класичного. Цей непростий навчальний рік ми працювали в умовах карантинних обмежень в Україні, але продумана внутрішня політика, розуміння необхідності безпосереднього спілкування студентів та викладачів, відповідальність, яку взяв на себе Андрій Ігорович дозволили не просто почати новий навчальний рік в аудиторіях, а й продовжувати таке навчання із дотриманням протиепідемічних вимог, у той час, коли більшість університетів з 1 вересня одразу почали навчання дистанційно. Це був ризик, але він був виправданий».

Директор навчально-наукового інститут міжнародних відносин ім. Б. Д. Гарилишина Ірина Іващук виступаючи зазначила:

«Я пишаюся тим, що працюю у класичному університеті Тернополя Ми досягли рівня, коли абітурієнти їдуть навчатися не тільки у столичні виші, а й вступають до нас. Це результат роботи колективу, який спрямований на міжнародну співпрацю, новий досвід та прогресивні зміни. До нас приїжджають дипломати, читають лекції провідні фахівці у сфері міжнародних відносин, започатковуються проєкти за участі науковців з-за кордону. Така стратегія ректора є виправданою, адже світ стає глобалізованішим».

На конференції виступив голова наглядової ради ЗУНУ Анатолій Гулей. Він проаналізував звіт ректора та висловив свої думки щодо поступу університету й окреслив виклики та загрози, які можуть з’явитися у новому році, виокремив першочергові завдання та пріоритети.

В обговоренні доповіді також взяв участь студентський декан ЮФ Ілля Онищук, який зосередився на молодіжній політиці та співпраці студентів з адміністрацією закладу вищої освіти.

Усі одностайно схвалили роботу ректора та обраний ним напрямок розвитку закладу вищої освіти.