» » Відбулось засідання Вченої ради університету

Відбулось засідання Вченої ради університету

Дата: 17-12-2021, 19:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулося підсумкове засідання Вченої ради університету у 2021 році.

Студенти класичного університету Тернополя прийшли привітали усіх присутніх із прийдешніми святами. Щирі віншування лунали від юнаків та дівчат – учасників творчих колективів закладу вищої освіти.

Ректор Андрій Крисоватий розпочав вчену раду із слів подяки колективу за невтомну працю на благо ЗУНУ.

«Я дякую кожному із вас за прожитий непростий рік, за особливі зусилля на благо нашого університету, за бажання творити й перемагати», – сказав ректор, звертаючись до членів Вченої ради.

Він нагородив представників професорсько-викладацького колективу грамотами та подяками від університету, Тернопільської ОДА та Тернопільської обласної ради, вручив атестати та дипломи науковцям.

Порядок денний передбачав розгляд та обговорення таких питань:

  • звіт про роботу приймальної комісії за 2021 рік;
  • затвердження Правила прийому на навчання до ЗУНУ в 2022 році;
  • зміни у складі Вченої ради;
  • затвердження кандидатур на призначення іменних стипендій;
  • звіт про наукову та науково-технічну діяльність університету та план наукової та науково-технічної діяльності ЗУНУ на 2022 рік;
  • перелік робочих програм за вибором аспірантів в межах освітньо-наукових програм;
  • розглянули питання обрання за конкурсом на посади.

Вчена рада рекомендувала до друку з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ» навчальні посібники:  «Бухгалтерський облік: від знань до компетентностей» та «Кадастр при плануванні геопросторового розвитку територій». Також рекомендації отримали колективна монографія «Особливості моніторингу та кадастрового забезпечення робіт на землях автомобільного транспорту», наукові журнали «Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України», «Актуальні проблеми правознавства», «Гуманітарні студії: історія та педагогіка», «Інститут бухгалтерського обліку, контроль та аналіз в умовах глобалізації», «Журнал європейської економіки», «Економічний аналіз».

Підсумовуючи роботу Вченої ради у 2021 році, ректор ЗУНУ окреслив нові вектори роботи в 2022 році, плани та перспективи.