» » Духовенство Української Православної Церкви завітало до ЗУНУ

Духовенство Української Православної Церкви завітало до ЗУНУ

Дата: 11-01-2022, 16:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У ці святочні дні з гучною колядою приїхали до класичного університету Тернополя гості : намісник Свято-Феодосіївського Ставропігійного чоловічого монастиря , архімандрит Макарій та хор дияконів Свято-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря.

Духовенство Української Православної Церкви, вітаючи ректора Західноукраїнського національного університету та колектив, привезли Різдвяне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія у якому сказано : «Дитя у яслах - Христос, Який прийшов із небес - закликає нас оновитися, змінитися. Почувши звістку про Різдво Христове, ми не повинні вже залишатися такими, які ніби й далі нічого не знають про це. Такими, хто посвяткував і забув, такими, для кого сенс відзначення обмежується святковим столом, подарунками та розвагами .


Своїм приходом у світ Бог змінив нашу реальність . Це вже сталося, і ніяк не залежить від нас .Однак від кожного особисто залежить , яку відповідь ми даємо на звістку про Христове народження. Чи ми поспішаємо до вертепу разом із пастухами та волхвами , щоби прославити Народженого , чи поспішаємо разом з Іродом відкинути Його , забути про Нього , бо Він руйнує гріх , до якого ми призвичаїлися? Чи ми приносимо дари любові й добрих справ , через які визнаємо у Сині Діви Бога Предвічного , у Немовляті - Спасителя світу й обіцяного Месію , чи лише маємо у святі Різдва Христового черговий привід для обміну подарунками?

Відповідь на заклик залежить тільки від нас самих».


Ректор подякував за віншування й сказав : «Нехай радість Різдва Христового наповнить наші серця любов’ю та світлом Віфлеємської зірки , яка нагадає що Спаситель прийшов у світ й приніс світло правди та надії». Колядники зустрілися з колективом Навчально-наукового інституту міжнародних відносин імені Б.Д. Гаврилишина й подарували радість присутнім своїм співом та щирими побажаннями.