» » Візит до ЗУНУ Надзвичайного та Повноважного Посла Ісламської Республіки Пакистан в Україні

Візит до ЗУНУ Надзвичайного та Повноважного Посла Ісламської Республіки Пакистан в Україні

Дата: 20-01-2022, 17:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні до класичного університету Тернополя завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Пан Ноель Ізраїль Хохар. Зустріли поважного гостя студенти університету, які за українським звичаєм щедрували.
У залі перемовин відбулася зустріч із адміністрацією Західноукраїнського національного університету, де науковці розповіла про діяльність закладу вищої освіти, досягнення професорсько-викладацького колективу і студентства, а також окреслили напрями міжнародної співпраці.
Пан Посол відвідав вернісаж картин директорки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Ірини Іващук, а також побував у бібліотеці електронних ресурсів, де директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Казимир Возьний розповів про репозитарій і нові сервіси.
Згодом юнаки і дівчата разом із викладачами мали нагоду поспілкуватися із паном Послом під час відкритої лекції «Пакистан: зовнішня політика та двосторонні відносини з Україною».

На зустрічі із студентами ЗУНУ посол Хохар зосередив увагу на зовнішній політиці Пакистану, історії та перспективах україно-пакистанських відносин. Пан Посол зауважив: "Я вдячний вашому ректору за цю можливість поспілкуватися із молоддю вашого університету, адже популяризуючи Пакистан в Україні та українські зво серед наших вступників, ми зможемо розвинути відносини між нашими країнами у сфері освіти. За останній рік ми змогли збільшити кількість пакистанських студентів в Україні з 339 до більше 2 000, а у найближчому майбутньому їх стане близько 3 000. Один із найбільших університетів Пакистану - Національний університет науки та технологій - готовий співпрацювати із Західноукраїнським національним університетом і сьогодні я передав вашій адміністрації ряд пропозицій щодо академічних обмінів та наукової співпраці." Пан посол також наголосив на тривалих партнерських стосунках двох країн: "Пакистан був однією з перших країн, що визнав незалежність України ще 18 березня 1991, тобто наші народи пов'язують 30 років дружби. Наразі ми досягли 500 млрд товарообігу, та плануємо надалі розвивати спільну торгівлю між нашими державами, а в перспективі навіть підписати угоду про преференційний режим."
На завершення молодь ЗУНУ висловила вдячність за можливість спілкування й обговорення серйозних тем, адже діалог із дипломатичними представниками формує світогляд сучасної людини.