» » Участь викладачів ННІК у Міжнародному тижні медіації

Участь викладачів ННІК у Міжнародному тижні медіації

Дата: 26-01-2022, 11:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24-25 січня 2022 року в. о. директора навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль та директор Школи міжнародних комунікацій ННІК Ольга Царик взяли участь у заходах Міжнародного тижня медіації в Бізнес школі «КРОК» Університету економіки і права «КРОК».

Зокрема, Міжнародна конференція «Медіація: навчання та трансформація суспільства/МЕДІАТС» була організована у межах проєкту ЄС «Еразмус+», що має на меті допомогти закладам вищої освіти стати основними гравцями у сприянні процесам медіації в Азербайджані, Грузії та Україні задля посилення демократії та мирного вирішення конфліктів шляхом набуття найкращих європейських практик.

Учасники презентували досягнення у сфері медіації в країнах ЄС, як-от: експерти Нідерландської Бізнес Академії, Університету Туріба (Латвія) та Університету Сан Антоніо (Іспанія), обговорювали кращі практики реалізації програм медіації, досвід та досягнення вишів з України, Грузії (Державний університет Ільї, Батумський державний університет імені Шота Руставелі) та Азербайджану (Університет Хазар, Державний університет Ганджа).

Не менш цікавими були панельні дискусії із представниками Національної асоціації медіаторів України, Ліги Медіаторів України, Асоціації Сімейних Медіаторів України, майстер-класи та воркшопи провідних викладачів.

Тож, для розвитку напряму конструктивного діалогу в класичному університеті Тернополя з’явилися нові можливості кооперації з досвідченими партнерами. Сторони домовилися про підписання меморандумів, участі у спільних грантових проєктах, забезпечення баз практик для студентів програми «Перемовини та врегулювання конфліктів», запрошення фахівців-медіаторів до викладацької і тренінгової діяльності в ЗУНУ.