» » Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Туніській Республіці

Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Туніській Республіці

Дата: 9-02-2022, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти освітніх програм «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Сходознавство» продовжують набувати практичних навичок у дипломатичній сфері.

У межах пілотного проєкту International Relations Mentoring School навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Західноукраїнського національного університету, що реалізується за підтримки Почесного консульства Республіки Сенегал у місті Тернопіль, відбулася зустріч учасників з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Туніській Республіці Володимиром Хоманцем.

Студенти ознайомилися із переговорним процесом щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі між Тунісом та Україною. Туніс прагне диверсифікувати географію зовнішньоекономічної діяльності та розглядає Україну як надійного стратегічного партнера.

Також дипломат розповів про Кримську платформу, яка сьогодні є основним зовнішньополітичним інструментом консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності України.