» » Урочисте привітання Української академії лідерства у ЗУНУ

Урочисте привітання Української академії лідерства у ЗУНУ

Дата: 15-02-2022, 17:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося урочисте привітання студентів Української академії лідерства у Тернополі «Творимо себе – творимо Україну!»

До юнаків і дівчат звернувся ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий: «Сьогодні у класичному університеті Тернополя особливий день – ми зустрічаємо найкращу молодь України, яка приїхала до нас з усіх куточків нашої держави, щоб сформувати лідерські скіли, реалізувати свої амбітні плани, втілити у життя цікаві проєкти, знайти друзів, відчути смак студентського драйву. Три тижні поспіль ви будете господарями ЗУНУ, і це – константа. Бути молодим –  щастя, і, водночас, велика відповідальність, бо саме молодь першою відчуває стрімкий ритм, нові виклики і вимоги сучасного життя. Ви прогресивні та креативні, мрієте про успішну кар’єру, прагнете до визнання і маєте невгасаючий ентузіазм та силу втілити все у життя. Пам’ятайте, навчання – це не час, а зусилля. Розум молодої людини має усвідомити, що істину вам ніхто не подарує, ви маєте її здобути інтелектуальною працею. Мрійте про велике. Великого бажайте. Знайдіть себе та своє покликання!»

Привітав студентів міський голова Сергій Надал, який зазначив: «Нагадаю, що Тернопіль був молодіжною столицею України, у нас дуже активне студентство, яке готове інтегруватися і у майбутньому стати учасником академії лідерства. Вам обирати,  де жити та у якій країні!»

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко сказав: «Тернопільщина багата на історію. Відрадно, що ви приїхали саме у нашу область, щоб надихнутися патріотичними ідеями, укріпити цінності та стати лідерами-професіоналами, які навчаються у справжніх майстрів».

Приємно, що спілкуючись із адміністрацією вишу, учасники академії зазначили: «Найближчого місяця ми відкриватимемо Україну та себе у Тернополі, у місті, де думка молоді справді має значення.  Західноукраїнський національний університет -  прогресивний заклад, з крутою інфраструктурою, який забезпечує  нову якість освіти».

Керівник департаменту розбудови партнерств Любомир Шимків промовив: «Я родом із Тернополя,  і є випускником ЗУНУ.  Свого часу навіть був у цьому місті молодіжним мером. Витоки лідерства та розвитку молоді почалися саме тут, і цей досвід згодом спонукав мене стати частиною Української академії лідерства. УАЛ – це 200 тисяч молодих людей, які долучилися до наших проєктів та подій. Сподіваємося, що у Тернополі ми зможемо запропонувати громаді цікаві ідеї та запалити енергією!»

У невимушеній дружній атмосфері випускники-ментори Петро Лапчак та Оля Чепель познайомили присутніх із масштабними національними проєктами академії, середовищем професійного та особистісного зростання, зазначивши: «Усі студенти Української академії лідерства багато мандрують, досліджують Україну, відкривають для себе нові «місця сили» та знайомляться із змінотворцями. Ми надихаємося, краще розуміємо виклики і те, як власноруч можемо змінити своє місто чи село».

«Кожен навчальний рік традиційно розпочинаємо з підйому на гору Петрос та урочистим відкриттям у Києві, аби об’єднатися, зарядитися і стати міцною спільнотою. Я свідомо повернувся із з-за кордону до України,  сам знайшов Українську академію лідерства, щоб відкрити себе й зрозуміти, чим я хочу займатися», - поділився думками студент Маріупольського осередку Максим Гринчишин.

 

У ході зустрічі відбулося підписання меморандуму про співпрацю із Тернопільською міською радою та Західноукраїнським національними університетом.

Сторони домовилися про проведення спільних національних і міжнародних заходів, реалізацію  тематичних вишколів, дослідницьких експедицій, стажувань, інформаційних кампаній серед школярів, розробку та впровадження програм соціально-економічного розвитку, освітніх та культурних проєктів.

 

Із гордістю та наснагою юнаки і дівчата промовили гасло: «Творимо себе – творимо Україну. Кожне завтра розпочинається вже сьогодні!». Адже академія об’єднує молодь, яка готова розвиватися і прагне брати відповідальність за себе та свою державу.

Чуттєво пролунав неформальний гімн «Україна» у виконанні студентів УАЛ.

Нехай Західноукраїнський національний університет закарбує у вашій пам’яті яскраві й незабутні враження і залишить свій, особливий, слід у серці!