Підтримка від колег з Австрії

Дата: 23-03-2022, 11:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 "Ми з жахом слідкуємо за висвітленням в ЗМІ загарбницької війни Російської Федерації проти України, яка порушує міжнародне право. Наші думки з українським народом і з усіма людьми, яким доводиться тікати від війни. Віденський вищий педагогічний навчальний заклад заявляє про свою солідарність з українським суспільством і сподівається, що швидко розпочнуться серйозні переговори і буде знайдено швидке мирне рішення.
Якщо дивитися з Відня, то кордон з Україною ближче, ніж Брегенц. Це дає нам зрозуміти, наскільки близький цей збройний конфлікт. У навчальних закладах, зокрема, відстоюються основи прав людини, які нині топчуть правителі Російської Федерації та їх прихильники.
 
Ця війна не тільки приносить незмірні страждання, але й спрямована проти основного демократичного порядку. В останні роки Україна все більше орієнтується на керівну систему ліберальної демократії, тоді як Російська Федерація все більше відійшла від цієї системи. У навчальних закладах слід заохочувати співчуття до людей в Україні та біженців, а війну слід принципово відкидати як шлях пошуку вирішення. Крім того, слід критично проаналізувати висвітлення в ЗМІ та деконструювати наративи про військовий «героїзм». Це війна не всіх людей в Росії, це відповідальність президента Володимира Путіна і російської номенклатури. Ми з повагою ставимося до людей в Росії, які висловлюють свій опір навіть у небезпечних умовах.
Ми вимагаємо негайного припинення бойових дій і засуджуємо напад на суверенну державу Україна. У демократичних суспільствах все має бути підпорядковане одній меті: миру. Принаймні це слово пишеться однаково російською та українською: мир."

https://www.phwien.ac.at/86-paedagogische-hochschule-wien/nachlese/4045-stellungnahme-zum-krieg-in-der-ukraine-des-instituts-fuer-uebergreifende-bildungsschwerpunkte-ibs-an-der-paedagogischen-hochschule-wien