» » На запрошення ректора ЗУНУ до міста прибули медики-волонтери із США

На запрошення ректора ЗУНУ до міста прибули медики-волонтери із США

Дата: 5-04-2022, 14:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю


 Доктор медичних наук, лікар Деніел Сміт та лікар Шон Гелбрейт, які представляють американську гуманітарну організацію «August Mission», прибули в Тернопіль на запрошення ректора класичного університету Андрія Крисоватого.
“Героїчниий народ України бореться з ворогом. Ціна цього протистояння — наша державність, наша цілісність, наше життя в незалежній європейській країні. Біль пронизує наші серця, адже страждає мирне населення, гинуть найкращі сини й дочки нашої Батьківщини.Тому медична допомога з-за кордону зараз дуже важлива. Треба докласти значних зусиль, щоб врятувати найцінніше - життя людей ”, - сказав у розмові Андрій Ігорович.

Спілкуючись з ректором університету Андрієм Крисоватим вони зазначили, що можуть допомогти ліками та медичним обладнанням.

Медики-волонтери приїхали сюди заради того, щоб допомагати українським фахівцям. Вони відвідали Тернопільську обласну клінічну лікарню: онкогематологічне відділення, відділення інтенсивної терапії для новонароджених дітей з виїзною неонатологічною бригадою, відділення патології новонароджених дітей, відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії та операційне відділення.
Головний лікар ТОКЛ Григорій Корицький розповів про найменших пацієнтів та їхні проблеми. Американські лікарі висловили готовність приступити до спільної праці в окремих відділеннях лікарні та поділитися досвідом.
Щиро дякуємо Деніелу Сміту та Шону Гелбрейту за те, що у такий складний для України час вони, залишивши родини, допомагають дітям України.