» » Студенти ЗУНУ вийшли на акцію протесту в Лондоні

Студенти ЗУНУ вийшли на акцію протесту в Лондоні

Дата: 14-04-2022, 11:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Мене звати Бабійчук Катерина, я студентка третього курсу спеціальності "Міжнародний менеджмент" навчально-наукового інституту міжнародних відносин імені Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.
24 лютого моє життя перевернулось з ніг на голову, як і всього світу в цілому. Мене болить серце за свою країну – сильних, вільних і незалежних людей. Перебуваючи зараз у Великобританії,  яка  підтримує Україну, вважаю, що ми зобов’язані закордоном робити все, для підтримки своєї Батьківщини. Українці, які перебувають в Лондоні, щотижнево виходять на мітинги в підтримку українського народу та висувають власні вимоги до влади Сполученого Королівства. Вчора відбувся незвичний для всіх протест: сотні українців та британців лежали три години на бетоні, намагаючись показати світу, що відбувається в Бучі, Маріуполі, Ірпені та інших містах, які страждають від російської агресії. Люди вимагали повне ембарго на газ/нафту росії, щоб стягнути економічними кайданами рашистів. Акція відбувалась на вулиці, куди виходять вікна прем’єр-міністра Великобританії , що зараз знаходиться на території України. Але навіть попри його відсутність сотні людей вірять, що їх почують. Нам важливо, щоб увесь світ підтримав Україну й побачив, що діється на нашій землі.
Протест пройшов під гаслами: Stop russia Stop the war! We need more sanctions on russian oil! Stop the genocide in Ukraine!
Я пишаюсь нашим народом, нашими захисниками. Молюся за кожного солдата, який стоїть на передовій, за кожне місто , яке страждає, за всіх людей, які не мають можливості евакуюватись, за кожну душу, яка відійшла через звірство нашого «братнього народу». Я вірю, що зовсім скоро всі українці повернуться додому, а над нашої країною засвітить сонце перемоги. Слава Україні!