» » Екоакція «Наведи лад на своїй землі» в ЗУНУ

Екоакція «Наведи лад на своїй землі» в ЗУНУ

Дата: 15-04-2022, 12:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Працівники студентського містечка і мешканці гуртожитку покращеного планування №11 Західноукраїнського національного університету взяли участь в екоакції «Наведи лад на своїй землі". Мета заходу - очистити від сміття лісовий масив біля університету напередодні Великодня!     

З особливим ентузіазмом і настроєм прибирали ліс сім’ї, молодь та діти, які були змушені через війну покинули свої домівки в Києві і Харкові і тимчасово оселитися в гуртожитку університету. Волонтери із задоволенням пакували пластиковий посуд, пляшки, скляне та інше сміття в пакети і складали їх на узбіччя для подальшої утилізації. Всім відомо, яку шкоду довкіллю приносить пластик - поліетиленовий пакет може розкладатися щонайменше 10 років; пластиковий посуд - 50 років, а пластикові пляшки - від 100 до 500 років! Тому свідомі громадяни не можуть залишатися байдужими і пасивно спостерігати як нищиться ліс і забруднюється довкілля.  

Людське життя тісно пов’язане з природою і потрібно берегти її красу та багатство, тому сподіваємось, що відпочиваючі будуть відповідально відноситись до лісу і шанувати нашу природу.