» » Відкриття проєкту Програми ім. Жана Моне

Відкриття проєкту Програми ім. Жана Моне

Дата: 19-04-2022, 12:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 квітня відбулося урочисте відкриття проєкту Програми ім. Жана Моне 101048216 – REFRAG – ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH «Регіональна інтеграція: європейський бенчмарк в умовах викликів глобальної фрагментації (REFRAG)». 

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк:

"Ми пишаємося тим, що Західноукраїнський національний університет бере участь у такому масштабному проєкті. Для наших науковців це нові можливості, нові перспективи у співпраці з фахівцями закордону. Дякую усім, хто докладає зусиль, аби ця програма була успішно реалізована в класичному університеті Тернополя".

Серед основних завдань проєкту:

– впровадження в програму Західноукраїнського національного університету нового міждисциплінарного та міжфакультетського навчального курсу «Європейська та глобальна регіональна інтеграція» (REFRAG-курс) з метою розвитку компетенцій студентів у сфері регіональної інтеграції з використанням досвіду ЄС;

- запуск комплексу тренінгових курсів «Європейський регіоналізм: практичне втілення» (REFRAG-тренінг) з метою розширення обізнаності місцевих економічних та політичних суб’єктів про ризики та можливості сучасного регіонального світу з акцентом на питання ЄС.

Відкриття проєкту було приурочене саме відкриттю REFRAG-курсу в ЗУНУ. Прослухати курс виявили бажання студенти навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Гаврилишина, факультету економіки та управління, факультету комп’ютерних та інформаційних технологій, факультету фінансів та обліку, юридичного факультету.

Координатор проєкту REFRAG Марія Лизун представила основні завдання та очікувані результати імплементації проєкту. Викладачі курсу Ігор Ліщинський та Віталіна Куриляк розповіли про тематичні напрямки викладання курсу та відмітили його особливу актуальність в умовах сучасної фрагментації глобального простору та загострення міжцивілізаційних протистоянь.

Бажаємо усім плідної роботи та результативних наукових досліджень!