» » Відбулася конференція «Жінки Карпат Україні»

Відбулася конференція «Жінки Карпат Україні»

Дата: 27-04-2022, 15:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 квітня 2022 року у Перемишлі (Республіка Польща) відбулася   конференція «Жінки Карпат Україні». Її організаторами виступили товариство «Жінки Карпат», Підкарпатський комплекс воєвудський у Ряшеві, Агенція реструктуризації і модернізації сільського господарства, Національний музей Перемишльщини. Урочисте відкриття конференції розпочали Teреза Памула, депутат Сейму Республіки Польща та Кристина Врублевська, голова товариства «Жінки Карпат», директор Підкарпатського комплексу воєвудських установ у Ряшеві. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять усіх жертв російської війни в Україні.

Робота конференції охопила три секції:

Підтримка України Урядом Республіки Польща, на якій виступили представники Уряду Республіки Польща, органів державної влади та місцевого самоврядування України та Республіки Польщі, депутати;

Гуманітарна допомога для воюючої України, модератором якої виступила Наталія Атамась-Панів, помічник євродепутата Богдана Жонци;

Підтримка студентів та молоді з України в польській системі освіти.

На заході відбулося відкриття фотовиставки «Україна моїми очима», де були представлені роботи фотографів, на кадрах яких відобразилася правда про трагедії війни в Україні. Усього організаторами виставки було отримано близько 500 фоторобіт.  Друга частина виставки охопила аматорські роботи українських дітей та молоді.

Також до організації конференції долучився ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий, який передав художні роботи дітей з Тернополя та дітей, які переїхали в Тернопіль з інших міст України, втікаючи від жахіть війни.

На виставці були представлені і твори художників з України, в тому числі були й картини директора навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Ірини Іващук.

Закінчилася конференція Урочистою службою Божою за мир у світі у катедральній базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії і св. Івана Хрестителя у Перемишлі.